HTC geeft broncode Desire Z en Incredible S vrij

· 2 reacties


Goed nieuws voor smartphonegebruikers die in de broncode van hun toestel willen duiken: HTC heeft de brondcode van de Android versie op de Desire Z en Incredible S vrijgegeven.

De stap is een geste naar de actieve gemeenschap van ontwikkelaars van alternatieve Android-versies. Zij duiken in de broncode van de bestaande ROM die op de toestellen draait, en maken met behulp daarvan hun eigen Android-release. Dat levert goede resultaten op, die veel steun vinden bij andere Android-gebruikers. De populaire CyanogenMod ROM werd al 500.000 keer gedownload.

201145 htc incredible s front
De broncode van de Incredible S wordt vrijgegeven door HTC.

HTC maakte recent een draai in de benadering van smartphonegebruikers die alternatieve ROMs te installeren. Vorig jaar koos het bedrijf ervoor alle bootloaders te vergrendelen, waardoor het installeren van een andere Android-release moeilijk werd. Voor de modellen van dit jaar veranderde dat, en koos het merk ervoor om de bootloaders niet langer te vergrendelen. Het vrijgeven van de broncode van de Incredible S en Desire Z is een extra stap richting de ontwikkelaars van alternatieve ROMs.

Bron: Mobile.engadget.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel