Gratis smartphone voor 90.000 medewerkers Microsoft


Mircosoft zet vol in op Windows Phone 7. Het nieuwe besturingssysteem voor smartphones moet en zal een succes worden, dus worden kosten nog moeite gespaard. De laatste geruchten: een gratis telefoon alle Microsoft-medewerkers.

90.000 medewerkers kunnen dus uitkijken naar een nieuwe telefoon, zo meldt één van de gelukkigen op Twitter. Microsoft wil gebruik maken van mond op mond reclame door eigen medewerkers, en maakt Windows 7 telefoons in één klap populairder dan het geflopte KIN-project. Van die telefoon werden nog geen 10.000 exemplaren verkocht. Windows Phone 7 moet vorige versies van Windows op de mobiele telefoon snel doen vergeten.

Fabrikanten al bekend

De fabrikanten van de eerste lichting Windows Phone 7 smartphones zijn inmiddels bekend. LG, Asus, Samsung, Dell en HTC hebben een contract met Microsoft gesloten. Aanvankelijk zou ook HP Windows 7 telefoons gaan leveren. Nu dat bedrijf zich op het net aangekochte webOS stort is levering van een smartphone met Windows van de baan.

AT&T doet grote inkopen

De Amerikaanse provider AT&T zou alvast 8 miljoen Windows Phone 7 toestellen besteld hebben bij de fabrikanten. Het gerucht is een teken dat Windows Phone 7 de gehoopte terugkeer van Microsoft op de smartphonemarkt kan beteken.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel