Nieuwe TouchPad nu al op komst?


Volgens een gelekte roadmap komt HP in augustus met een update voor de TouchPad. Deze tablet, die draait op webOS, is onlangs op de markt gekomen in de Verenigde Staten. In Nederland is de tablet nog niet leverbaar.

De vernieuwingen aan de tablet zou ondermeer een toename van het geheugen zijn. De opslag verdubbelt naar 64 GB. Ook de processor zou sneller worden. Deze zou worden geüpgraded naar een 1,5 GHz dualcore exemplaar. Momenteel heeft de tablet een 1,2 GHz processor, en maximaal 32 GB geheugen. De tablet moet HP succes op de tabletmarkt brengen, een markt die momenteel overheerst wordt door Apple.

Webosroadmap74

Het eerste succes in die strijd is al geboekt. Het populaire weblogplatform WordPress heeft een speciale app voor de TouchPad uitgebracht. webOS is daarmee het eerste mobiele OS dat de nieuwe versie van de WordPress app krijgt. Miljoenen iPad-eigenaren wachten nog steeds op deze versie. Of Nederlandse tabletfans ook een TouchPad kunnen kopen blijft afwachten. Palm, dat vorig jaar door HP werd overgenomen, bracht nieuwe modellen niet naar Nederland, maar HP heeft al een dealernetwerk in ons land, waardoor wij goede hoop op een Nederlandse introductie hebben.

Bron: Gizmodo.com



Praat mee over dit artikel