Google geeft Android Donut vrij voor ontwikkelaars


Het gaat nog om een vroeg stadium, maar er is nieuwe code vrijgegeven van Android codename Donut. Ontwikkelaars kunnen er alvast hun vrije uurtjes in kwijt, gebruikers moeten nog even geduld hebben.

Officieel is het nog niet, maar ontwikkelaars kunnen er alvast wel mee spelen. De nieuwe release, codenaam Donut, bevat veel nieuwe functionaliteit. Overigens heeft een ontwikkelaar benadrukt dat Donut niet versie 2.0 is wat wel eerder werd aangenomen.

Google geeft Android Donut vrij voor ontwikkelaarsGoogle geeft Android Donut vrij voor ontwikkelaarsGoogle geeft Android Donut vrij voor ontwikkelaars
Enkele screenshots van het nieuwe Android Donut

Onder de nieuwe functies onder andere het ondersteunen van gestures (met het tekenen van letters commando's geven), universele zoekfunctie, text-to-speech, automatische backups, een nieuwe camera applicatie en diverse nieuwe widgets. Zo is er een widget te vinden in Donut waarmee je eenvoudig zaken als Bluetooth en WiFi aan en uit kunt zetten. Overigens lijkt het er op dat ook in deze versie geen ondersteuning aanwezig zal zijn voor multitouch.

Goed nieuws tot slot voor G1 en Magic bezitters; Donut gaat ook voor jouw toestel uitgebracht worden.



Praat mee over dit artikel