Lenovo betreedt met ThinkPad en IdeaPad tabletmarkt


De Chinese computerbouwer Lenovo moest nog met een eigen tabletreeks komen om indruk op ons te maken. Het is van plan dit te doen met een tweetal IdeaPad Tablets en de ThinkPad Tablet. Maar is het bedrijf niet veel te laat? Of juist net te vroeg?

We beginnen namelijk met een Windows-tablet, en dan bedoelen we niet het tabletvriendelijke versie 8 maar versie 7. Niet dat daar iets mis mee is, mits het op een desktop of laptop geïnstalleerd is. Voor tablets is het niet geschikt. En toch trekt Lenovo zich niets aan van eerder falende computerbouwers die het eerder met Windows 7 probeerden.

Lenovo IdeaPad Tablet P1
Lenovo IdeaPad Tablet P1

We hebben het over de Lenovo IdeaPad P1. Een op het eerste gezicht sexy ogende tablet met een krachtige 1.5 GHz processor van Intel. Het 10.1-inch scherm doet aan een HD-resolutie van 1280 bij 800 pixels. Voor wat betreft de Windows-smaak kan gekozen worden uit Professional, Home Premium, Home Basic en zelfs Windows 7 Starter. Bovendien is er een 3G-variant. De batterij gaat dankzij de WinTel-combinatie slechts maximaal 6 uur mee.

Lenovo IdeaPad K1

Warmer worden we van de IdeaPad K1 die met het meer vingervriendelijke Android is uitgerust. Honeycomb 3.1 welteverstaan. Ook hier een 10.1 inch HD-scherm met 1280x800 resolutie. Hieronder klopt een 1 GHz dualcore Nvidia Tegra2 (T20) en dat merk je in de batterijduur; maar liefst 10 uur.

Lenovo IdeaPad Tablet K1
Lenovo IdeaPad Tablet K1

Verder valt op de stereo luidspreker van ieder 0.5 watt en de Micro HDMI video-out. Bovendien moet er een 3G-uitvoering beschikbaar komen en is er een optioneel toetsenbord-dock als accessoire.

Lenovo ThinkPad

Het derde en laatste product is de robuuster ogende ThinkPad. Ooit nog een ijzersterke merknaam van IBM, nu is het aan de Chinezen er de juiste invulling aan te geven. Ze zijn in ieder geval de doelgroep niet vergeten, namelijk de professionals.

Lenovo ThinkPad tablet
Lenovo ThinkPad Tablet

Zo blinkt de Lenovo ThinkPad uit in security en kan dankzij het voorgeïnstalleerde Documents To Go eenvoudig Microsoft Office-documenten geopend en bewerkt worden. Bovendien is er een stylus waarmee handgeschreven notities ingevoerd kunnen worden. Ook de ThinkPad Tablet is 10.1 inch groot en bovendien voorzien van het krasvaste Gorilla Glass. De processor is ook hier een Tegra2 al komt de batterijduur uit op 8.7 uur in de WiFi-only-stand. Indrukwekkend is bovendien dat de mini HDMI-uitgang een resolutie van 1080p doet.

ThinkPad Keyboard Folio 0A36370
ThinkPad Keyboard Folio

Ook voor de ThinkPad heeft Lenovo een speciaal keyboard-dock ontwikkeld; de Keyboard Folio voorzien van de bekende en onderscheidende muisaanwijzer-puist. Prijzen van de ThinkPad beginnen bij 499 Amerikaanse dollars. Wil je ook de Keyboard Folio dan moet je daar 100 dollar extra bij optellen.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel