Rechtszaak Samsung Apple laat unieke iPad-prototype zien


Velen zullen het niet weten, maar Apple was al in 2002 bezig met de iPad. Dat is inderdaad nog voor de iPhone. Afbeeldingen van een eerste prototype zijn nu opgedoken in een rechtszaak dat het tegen Samsung aanspande.

Het is waarschijnlijk ook omdat het Apple 10 jaar gekost heeft om de tablet succesvol te maken, dat het dit soort rechtszaken aanspant tegen bedrijven die op het succes meevaren. Maar goed, zo zit de wereld nou eenmaal in elkaar. Wij krijgen in ieder geval een uniek kijkje in de keuken van het zo gesloten Apple.

iPad 035 prototype

Wat direct opvalt is dat deze vroege prototype erg dik is. Bedenk dan dat dit apparaat uitsluitend werkt met componenten die in 2002 verkrijgbaar waren. Wat verder opvalt is het ontbreken van een bedieningsknop. Die werd pas later toegevoegd.

Early iPad prototype next to modern iPad

Een andere foto laat dit prototype genaamd "035" zien naast de huidige iPad 2. Het is hier goed te zien dat Apple eerst met een groter scherm werkte, namelijk een 12 inch variant. Waarom het hier uiteindelijk van is afgestapt is onduidelijk, maar men is zoals bekend uiteindelijk uitgekomen op 9,7 inch.

Bron: NetworkWorld.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel