Samsung breidt Galaxy-familie uit met Core II, Ace 4, Young 2 en Star 2


Samsung kondigt wel vaker met enige regelmaat nieuwe Galaxy-telefoons aan, maar zover wij weten nog niet met vier tegelijk. Vandaag heten we de eenvoudige en betaalbare Galaxy Core II, Ace 4, Young 2 en Star 2 welkom in de Galaxy-familie!

Het is goed te melden dat alle vier draaien onder Android 4.4 KitKat. Daarbovenop krijgen ze een versimpelde variant van de TouchWiz UX genaamd TouchWiz Essence. Als klap op de vuurpijl zijn alle vier modellen scherp geprijsd en dus erg betaalbaar.

Samsung Galaxy Core II
Samsung Galaxy Core II

De eerste is de Galaxy Core II. De achterkant van het hoekige toestel heeft een nep-lederen look en binnenin ligt een 1,2 GHz quadcore processor. Het scherm meet 4,5 inch groot en er is een 5 megapixel camera met flitser om foto's te schieten. Zoals wij begrijpen is de Core II een Dual SIM-telefoon.

Samsung Galaxy Ace 4

De tweede is de Galaxy Ace 4. Een bekende naam bij Samsung en alweer de vierde in de rij, als we tenminste niet alle Ace-varianten meetellen. De Ace 4 is met een 1 GHz dualcore iets minder krachtig maar dat geldt alleen voor de 3G-uitvoering. Er komt ook een 4G-uitvoering in de vorm van de Ace 4 LTE en die krijgt een 1,2 GHz dualcore processor mee met extra intern geheugen. Overige specs luiden een 4 inch WVGA-beeldscherm en een 5 megapixel camera.

Samsung Galaxy Young 2

De derde Galaxy is de Galaxy Young 2. De processor hiervan is nog eenvoudiger; een 1 GHz singlecore processor. Het scherm is met 3,5 inch niet heel erg groot en ook de camera komt niet verder dan 3 megapixel. De batterij is met 1.300 mAh relatief groot. De waarschijnlijk zeer voordelige Young 2 komt uit in de kleuren White en Iris Charcoal.

Samsung Galaxy Star 2

Tot slot aandacht voor de Galaxy Star 2. Ook hier een 1 GHz processor met slechts één core. Het scherm is met 3,5 inch even groot als de Young 2 al treffen we hier een 2 megapixel camera aan. Samsung levert de Star 2 met 8 vooraf geïnstalleerde spelletjes van Gameloft. Wanneer de Star 2 en alle bovengenoemde telefoons in de winkel liggen en welke prijzen ze exact krijgen is nog niet bekend gemaakt.

Bron: Samsung Tomorrow


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel