Firmware Update Friday - Week 26 2012


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen! Deze week een firmware update voor De Nokia Lumia 710, Lumia 800 en de Huawei Ideos X5 U8800 Pro.

Nokia Lumia 710 en Lumia 800 - Windows Phone 'Tango'

Momenteel wordt de Tango-versie van Windows Phone uitgerold naar eigenaren van een Lumia 710 en Lumia 800. Naast een versieverhoging brengt de update de langverwachte HotSpot-functionaliteit mee en de Flip-to-Silence-functie. Bij die laatste draai je het toestel om bij een inkomende oproep om hem stil te krijgen. Handig in een vergadering of tijdens college.

Maar dat is niet alles, na de update kun je Camera Extra downloaden. Hiermee krijgt de camera flink meer functies. Zo is er Smart Group Shot, Action Shot, een zelfontspanner en een panorama-modus. Nokia legt het zelf uit in bovenstaand filmpje.

Verder zijn er nog wat kleinere nieuwe functies. Ontdek ze allemaal door je telefoon via een USB-kabel aan Zune te hangen. Alleen dan kun je de nieuwe firmware binnenhalen. De update is niet direct voor iedereen beschikbaar dus je moet soms even geduld hebben voordat jouw apparaat aan de beurt is.

Huawei Ideos X5 U8800 Pro - Android Ice Cream Sandwich

Tot slot nog een update voor een iets minder bekend toestel; de Ideos X5 Pro van Huawei (niet te verwarren met z'n gelijknamige Ideos X5). We durven niet te zeggen dat de nieuwe update Over-The-Air naar het toestel wordt gepushed. Zo niet dan kun je terecht op de site van Huawei waar hij ook los is te downloaden.

Ice Cream Sandwich is weliswaar niet meer de nieuwste versie van Android, dat is sinds deze week Jelly Bean. Die versie is nog niet publiekelijk verkrijgbaar dus we vermoeden dat Ideos X5 Pro eigenaren dat niet erg zullen vinden.

Blijf up to date en tot volgende week, voor een nieuwe firmware update friday!


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel