Samsung krijgt nieuwe iPad niet te zien


Samsung krijgt de iPad 3 van Apple niet te zien voordat deze op de markt komt. Het bedrijf had dat geëist in een rechtszaak tegen de gadgetmaker uit Cupertino, omdat Apple inbreuk zou maken op enkele patenten van Samsung.

De aanklacht van Samsung was een tegenactie, in reactie op een door Apple gewonnen rechtszaak. De rechter besloot dat Apple een aantal producten van Samsung mocht zien voordat deze op de markt kwamen, om zo te checken of deze eventueel inbreuk maken op patenten van Apple. Apple vond bijvoorbeeld dat de Galaxy Tab 10.1 teveel lijkt op een iPad. De rechtbank deelde deze zorgen.

Nadere inspectie

Samsung was verbolgen over de uitspraak, en spande een rechtszaak aan om hetzelfde recht te eisen. Als wij onze producten eerst moeten laten zien aan onze concurrent, dan eisen wij hetzelfde recht, dachten de Koreanen. De rechter vonniste echter in het nadeel van het Koreaanse bedrijf, waardoor de iPad 3 pas na de introductie aan nadere inspectie onderworpen kan worden. Ook het verzoek om smartphones in te zien werd geweigerd door de rechter.

Bron: Engadget.comPraat mee over dit artikel