Nieuwe Nokia serie in de maak


Onlangs kondigde Nokia een eenvoudige fashion phone aan voor Taiwan en China; de 7310 Supernova. Tijdens het zoeken naar deze nieuwe term op de Nokia site blijken er meer toestellen met deze naam te zijn; 7610 en 7510 Supernova!

De 7310 Supernova is overigens een relatief eenvoudig S40 toestel zonder 3G en met een ingebouwde 2 megapixel camera. Dit toestel is niet aangekondigd voor de Europese markt en het is ook maar zeer de vraag of Nokia dit ook gaat doen.

Echter tijdens het bladeren door de Nokia website komt deze term, Supernova, bij nog meer toestellen naar voren. Een nieuwe serie is in de maak blijkbaar.

Nieuwe Nokia serie in de maak
Nokia Supernova serie

De Nokia 7610 en 7510 Supernova zijn nog onbekenden voor ons. Doorgaans is Nokia redelijk goed in het geheimhouden van toestellen, het is daarom opmerkelijk dat informatie over deze twee nieuwe toestellen uitlekt via de website van Nokia zelf. Hoe dan ook, wij zijn er blij mee!

Nokia 7510 Supernova
De Nokia 7510 Supernova blijkt een clamshell telefoon te zijn. Het cijfer "7" wil zeggen dat dit een toestel is binnen de "Fashion & Experimental" serie. En gelet op de eigenschappen kunnen we rustig stellen dat het hier om een eenvoudige, en dus betaalbare, fashion phone gaat.

Nieuwe Nokia serie in de maak
Nokia 7510 in vier kleuren?

Bekende eigenschappen zijn namelijk een 2 megapixel camera met een behoorlijk beeldscherm met QVGA resolutie (240 x 320). Als secundair beeldscherm aan de buitenzijde is gekozen voor een 160 x 128 pixels mono-beeldscherm.

Dit toestel beschikt verder over een 2.5mm koptelefoon aansluiting (audio jack) en is uitgerust met BlueTooth. Verder is het toestel op te vrolijken door middel van XpressOn covers.

Nokia 7610 Supernova
Het tweede toestel wat vandaag opduikt is de 7610. Hier gaat het om een slider uitvoering met vrijwel dezelfde eigenschappen als de 7510 Supernova. Behalve dan dat dit toestel over een 3.2 megapixel camera beschikt. Ook hier ontbreken 3G eigenschappen.

Wanneer meer informatie rondom deze nieuwe Nokia serie wordt vrijgegeven dan lees je dat hier uiteraard als eerste terug.



Praat mee over dit artikel