Clamshell BlackBerry Kickstart krijgt officiële naam


RIM zou in alle stilte werken aan een clamshell uitvoering van de succesvolle BlackBerry. Voorheen stond dit toestel nog bekend als Kickstart, nu is zijn officiële naam bekend. Daarnaast vers beeldmateriaal!

De Kickstart zou namelijk het typenummer "9100" krijgen. We geven toe dat dit minder spannend is dan "Kickstart", maar het klinkt nu wel meer als een 'echte' BlackBerry.

BlackBerry Kickstart 9100 BlackBerry Kickstart 9100 BlackBerry Kickstart 9100 BlackBerry Kickstart 9100
BlackBerry "Kickstart" 9100

Het Canadese RIM haakt met dit serienummer in op de onlangs aangekondigde Bold 9000. Het is overigens nog maar de vraag of dit toestel ook naar Europa komt, omdat het gerucht gaat dat het hier niet om een GSM device gaat maar om een CDMA device welke alleen in Amerika te gebruiken is.

Thunder = Storm?
Daarnaast weten we te melden dat de BlackBerry Thunder, het eerste touchscreen BlackBerry, niet Thunder maar waarschijnlijk Storm gaat heten. Dit lekte uit via de website TheBoyGeniusReport. Welke trouwens ook wist te melden dat er nog meer BlackBerry's in de pijplijn zitten; BlackBerry Javelin, BlackBerry 9110 Seawolf en BlackBerry Aurora. Hiervan zou bekend zijn dat de Javelin een niet-3G versie van de Bold zou zijn en de Seawolf ook een clamshell is met GPS.

Bron: Boy Genius Report


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel