Videopreview Olivetti Olipad


Het Italiaanse bedrijf Olivetti, in ons land vooral bekend van de typmachines, heeft voor de tweede keer een eigen tablet gepresenteerd. In een videopreview van de OliPad 110 vertoont Olivetti de kunsten van de nieuwe tablet.

Olivetti bracht eerder de OliPad 100 op de markt, met weinig succes. Hoewel de tablet vriendelijk geprijst was, draaide deze een niet voor tablets geoptimaliseerde versie van Android, waardoor het apparaat als een uit de kluiten gewassen smartphone aanvoelde. Met de de OliPad 110 moet daar verandering in komen, want de opvolger van de eerste OliPad draait op Android 3.1 Honeycomb.

Tegra 2

Net als z'n voorganger heeft de OliPad 110 een Tegra 2 processor van Nvida, die geklokt is op 1 GHz. De combiantie van deze processor en Android Honeycomb zorgt op andere tablets voor een vlotte werking, dus is het te verwachten dat de tablet goed werkt. Helaas is de prijs met 549 dollar waarschijnlijk net iets te hoog om de concurrentie met de iPad en Android-tablets van andere merken aan te kunnen.

Bron: Tablet-news.com



Praat mee over dit artikel