Android video-dienst niet voor geroote apparaten


Google is heeft onlangs een video-dienst voor Android gelanceerd, waarmee op tablets en smartphones met het OS video's gehuurd kunnen worden. De dienst is momenteel alleen beschikbaar op de Motorola Xoom.

De Xoom is het enige apparaat dat geupgraded is naar Android 3.1 Honeycomb, en is daardoor de enige tablet waarop de video-dienst te gebruiken is. Vooralsnog werkt dat alleen in de Verenigde Saten. Gebruikers die hun tablet geroot hebben, komen echter bedrogen uit. Zij krijgen een foutmelding te zien zodra zij een film of aflevering van een TV-serie proberen te downloaden: "Failed to fetch license for [movie title] (error 49)"

Android 2.2

De video's die te huur zijn in de Android Market zijn beschermd tegen kopiëren. Dit was een eis van de deelnemende filmproducenten. Met een geroot apparaat is deze beveiliging makkelijker te omzeilen, dus koos Google ervoor om geroote smartphones en tablets geen toegang te verlenen. De videodienst in de Android Market wordt binnenkort uitgebreid naar smartphones en tablets met Android 2.2 en hoger. Het is nog niet bekend wanneer de dienst naar Europa komt.

Bron: Engadget.com



Praat mee over dit artikel