Nokia X2 mogelijk dualboot Android en Windows Phone


Vlakvoor dat het door Microsoft werd overgenomen kondigde Nokia nog even een Android-telefoon aan. Microsoft was daar niet direct helemaal wild van en nu lijkt een mooi compromis gevonden te zijn: een dualboot-telefoon met Android én Windows Phone.

Dat is namelijk het verhaal van de Nokia X2, de opvolger van de X. De naam is op voorhand al ongelukkig want Nokia bracht al eerder een X2 uit. Toch houdt de gelijkenis daar op want de nieuwe X2 kan zowel met Windows Phone als met Android opgestart worden. Bovendien zegt de bron dat het toestel de Google Play Services. Dat is opmerkelijk want de X, X+ en de XL moeten nog zonder de Google-diensten doen.

Antutu Nokia X2

Naast die al opzienbarende eigenschappen krijgt de X2 een 4,3 inch scherm mee met WVGA-resolutie. Hiermee is hij al direct een stukje groter dan z'n voorganger. Ook de processor en de cameraresolutie gaan erop vooruit, al moeten we het met een Snapdragon 200 en 5 megapixel camera nou ook weer niet overdrijven. Het nieuws kwam naar buiten dankzij een benchmark op AnTuTu en lijken te worden bevestigd door Michael Faro-Tusino van MyNokiaBlog en UnleashPhones. Of dit genoeg bewijs is voor het bestaan van het toestel moet echter nog maar blijken.

Bron: AnTuTu.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws