Details touchscreen BlackBerry lekken uit


Geruchten van een touchscreen BlackBerry doen al een tijdje de ronde. Vandaag bereiken ons de eerste concepttekeningen en enkele interessante details van wat moet worden de BlackBerry Thunder 9500 serie.

Belangrijkste ontwerpeis is het ontbreken van het bekende BlackBerry toetsenbord dat hiermee vervangen wordt door een groot touchscreen. Toetsen die wel aanwezig zijn, zijn "opnemen", "menu", "terug" en "beëindigen".

Details touchscreen BlackBerry lekken uit
BlackBerry Thunder uit de nieuwe 9500 serie

Het gerucht gaat overigens dat dit toekomstige model exclusief voor Vodafone en het Amerikaanse Verizon Wireless bedoelt is. Beide bedrijven zouden over hetzelfde model beschikken en dat is toch wat raar omdat in Amerika andere technieken gebruikt worden voor telefonie dan in Europa. EV-DO en CDMA zijn enkele voorbeelden, respectievelijk de Amerikaanse GSM en 3G variant.

4G technieken
Zo zou het toestel beschikken over EV-DO, HSPA, GSM, CDMA en UMB. Deze laatste is een mogelijk opvolger voor UMTS/HSDPA. LTE is een techniek die hiervoor ook in aanmerking komt en momenteel betere kaarten heeft als opvolger van 3G. Hoe dan ook, het gaat hier slechts om geruchten dus laten we vooral voorzichtig blijven.

Verdere informatie ontbreekt momenteel nog. Mochten er meer details bekend worden dan lees je dat hier op NieuweMobiel.NL als eerste terug.

Bron: Boy Genius Report


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel