Chinezen vechten voor een iPad 2


De populariteit van de iPad kent geen grenzen. China moest tot dit weekend wachten tot de tablet van Apple te koop was. Het mondde uit in een vechtpartij tussen kopers en Apple-medewerker.

De rijen voor sommige Apple-winkels in China waren naar verluidt honderden meters lang. In Beijing liep dat behoorlijk uit de hand. Ongeduldige Apple-fans die voor de deur van de winkel stonden te wachten sloegen een ruit in, in de ijdele hoop zo sneller een tablet van Apple te bemachtigen. Wat er daarna gebeurde, is in nevelen gehuld. Een aantal bronnen beweren dat een medewerker van Apple woedend op de menigte inmepte met een ijzeren staaf, maar bevestiging voor dat verhaal is er niet.

Beijingstore 110507

Een ander terugkerend verhaal is onvrede onder kopers die in de rij staan. Vele kopers die vooraan in de rij staan zouden geen belang hebben bij de de iPad, maar slechts de bedoeling hebben om veel geld te verdienen door het doorverkopen van de tablet. De kopers achteraan de rij zouden maar al te graag hoge bedragen neerleggen voor de iPad, om zo één van de eersten met de tablet te zijn. Binnen 4 uur was de iPad 2 in China uitverkocht.

Bron: Appleinsider.comPraat mee over dit artikel