Windows Mobile 6.5 Marketplace sluit deuren

· 2 reacties


Slecht nieuws voor wie nog met een Windows Mobile telefoon rondloopt; de Marketplace sluit voorgoed haar deuren voor het sterk verouderde besturingssysteem. Hiermee eindigt een tijdperk van PDA-achtige telefoons met onhandige stylus.

De Marketplace was de plek om je toepassingen vandaan te halen. Het ooit zo populaire Windows Mobile platform kon bij lange na niet concurreren met Apple's iPhone en Android-telefoons waarna het marktaandeel jaar-op-jaar afnam. Toch kende het platform niet louter verliezers. Vooral de HTC HD2 en Samsung Omnia deden het erg goed. En helemaal verdwenen zijn de telefoons niet. Wij tellen nog steeds 10 verschillende modellen die op voorraad verkrijgbaar zijn, waaronder de Sony Ericsson Xperia X1.

Windows Mobile Marketplace

Windows Phone

Microsoft heeft intussen niet stil gezeten en heeft het uit niets opgebouwde Windows Phone platform uitgerold. Na een valse start wint het mobiele OS geleidelijk aan populariteit samen met partner in crime Nokia. Windows Phone zou na onbevestigde berichten in Chine inmiddels de razendpopulaire iPhone van Apple qua marktaandeel voorbij zijn gestreefd. Ook de verkoopcijfers in de VS van de hier nog niet verkrijgbare Lumia 900 doen het volgens berichten goed.

Bron: Microsoft.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel