Samsung lanceert 8 GB Micro SD kaart


Samsung lanceerde vandaag s werelds grootste Micro SD kaart. Het gaat hier om een Micro SD kaart van maar liefst 8 GB. Dit is een grote stap, omdat tegenwoordig meer en meer gsms met Micro SD werken.

Samsung lanceerde vandaag de top van de Micro SD's: een Micro SD kaart van 8 GB!

Dit is heel belangrijk voor de gsm-industrie, omdat steeds meer gsm's met Micro SD werken. Denk bijvoorbeeld aan de Nokia N95, de LG Prada, veel andere Nokia's (vooral uit de N-serie), en nogal wat andere gsm's van de meeste fabrikanten. Sony Ericsson gebruikt geen Micro SD, zij gebruiken Memory Stick, omdat dit afkomstig is van Sony zelf.

Het is te zeggen dat de 8 GB Micro SD kaart nu gelanceerd is, maar je zal nog even moeten wachten. Hij is pas gepland voor productie voor media volgend jaar. Hij zal dus te verwachten zijn rond juli 2008.

Belangrijk bij Micro SD is de lees- en schrijfsnelheid: deze bedraagt bij het lezen 16 MB per seconde en bij het schrijven 8 MB per seconde.

8 GB is een grote vooruitgang. Eerder was er al een Micro SD kaart van 4 GB aangekondigd, maar deze werd dus verdubbeld door Samsung. Vooral voor de mensen die van films, muziek en foto's op hun gsm houden, zullen hier vast heel blij mee zijn.

De nieuwe Micro SD kaart wordt dus verwacht rond medio 2008, er is nog geen prijs bekend.



Praat mee over dit artikel