HTC Wildfire; sociaal Android gevaarte

· 4 reacties


Veel HTC toestellen die vooraf niet zijn uitgelekt kennen we eigenlijk niet. Toch is dit er één van; de Wildfire. Dit toestel met een gevaarlijke naam draait Android en is volgens HTC erg sociaal.

Dat 'sociale' komt vooral door HTC Sense dat je onder andere eenvoudig met Facebook, Twitter en Flickr in verbinding brengt. HTC doet dit met Friendstream; een lijst met laatste updates van je vrienden. Maar je kunt met de HTC Wildfire natuurlijk ook gewoon sms'en, e-mailen en bellen. Het blijft per slot van rekening een telefoon.

HTC Wildfire
HTC Wildfire

Handig is ook dat je per contact de laatste activiteiten van die persoon kunt bekijken, of dat nou Facebook updates zijn, nieuw toegevoegde foto's, gemiste oproepen, ontvangen sms'jes of e-mail berichten; alles is handig ondergebracht op één plek. Nieuw is het niet; we zagen het ook al bij de HTC Legend en Desire.

App Sharing

Wel nieuw is dat HTC het mogelijk maakt om dankzij een widget eenvoudig om toepassing aan te raden/bevelen bij je vrienden. Dit kan via e-mail, sms of via een sociaal netwerk. Handig als je een must-have applicatie hebt gevonden in de Android Market.

De HTC Wildfire is een Android 2.1 smartphone met 3.2 inch capacitief touchscreen met QVGA resolutie, 5 megapixel camera inclusief LED flitser, 3.5 mm audio jack aansluiting, FM radio ontvanger, microSD geheugenkaartslot, WiFi en GPS met A-GPS ondersteuning. De Wildfire zal vanaf het derde kwartaal in vier verschillende kleuren beschikbaar moeten zijn. Prijzen nog niet bekend gemaakt.



Praat mee over dit artikel