CEO Nvidia spreekt zich uit over Android-tablets


Jen-Hsun Juang, de CEO van Nvidia, heeft zich uitgesproken over het matige succes Android-tablets. De eerste Honeycomb-tablets verkochten behoorlijk slechter dan de iPad van Apple. Nvidia leverde de processoren voor een groot deel van deze tablets.

De belangrijkste oorzaak van de slechte verkoopcijfers is volgens Juang de hoge prijs van de tablets. De Motorola Xoom, de eerste Honeycombtablet, verkocht op z'n best 120.000 keer, maar er zijn ook analisten die denken dat de Motorola Xoom niet vaker dan 25.000 keer over de toonbank ging. Dat is zeer weinig vergeleken met de iPad, waarvan miljoenen exemplaren verkocht werden.

Te duur

De meest basale versie van de tablet van Apple kost in de VS 499 dollar, terwijl een basic Xoom voor honderd dollar meer van eigenaar verwisselde. Dit verschil is volgens Juang voor veel consumenten reden om voor Apple te kiezen. Fabrikanten die meer succes willen met hun Android-tablet kunnen volgens hem beter werken aan een goedkopere versie, die goedkoper dan de iPad in de markt kan worden gezet.

Bron: Tablet-news.com



Praat mee over dit artikel