Sony Ericsson stelt release Xperia neo uit

· 1 reactie


Sony Ericsson heeft de Nederlandse release van de Xperia neo uitgesteld. De Zweeds-Japanse mobieltjesfabrikant heeft sinds de aardbevingen in Japan moeite met het verkrijgen van bepaalde onderdelen en daarom komt de neo pas in juli naar Nederland.

Het bedrijf gaf afgelopen TeleVisie al openlijk toe last te hebben van de recentelijke aardbeving en tsunami in Japan. Een direct voelbaar gevolg is het uitstellen van de Xperia neo tot juli. Iets waar gelet op de gebeurtenissen alleen maar begrip voor kan worden opgebracht. Collegasite Tweakers.net meld dat woordvoerder Harold de Kort van Sony Ericsson bevestigd dat het ook voor Nederland geld. De tekorten hebben ook invloed op de beschikbaarheid van de Xperia's arc en play. Daar zijn minder toestellen van beschikbaar dan verwacht.

De Xperia Neo
De Xperia neo

Is de Neo het wachten waard?

In diverse landen is dit toestel al uit en in februari kregen wij al een kans er even mee te spelen. Daar viel op dat de neo een degelijk toestel is en het goedkopere broertje van de arc. Het heeft een zeer heldere videoweergave dankzij de Mobile BRAVIA-engine. Ook de camera is dankzij een Exmor-R-chip van hoge kwaliteit. We zullen dus helaas nog even wat langer moeten wachten op deze mooie aanvulling op de Xperia lijn.

Bronnen: Tweakers.net en Engadget.comPraat mee over dit artikel