Xiaomi Mi 6 officieel met dubbele camera en 2x “optische zoom”


Xiaomi, de Chinese fabrikant van smartphones, heeft haar volgende vlaggenschip aangekondigd. De Mi 6 beschikt over een dubbele camera waaronder één met telezoomlens en de nieuwste Qualcomm-processor; de Snapdragon 835.

Om direct maar met het slechte nieuws in huis te vallen; Xiaomi gaat de Mi 6 hier niet officieel aanbieden. Geïnteresseerden zullen hem zelf moeten importeren of zich tot een importeur moeten wenden. Xiaomi volgt voor haar vlaggenschip niet de ingeslagen weg van LG en Samsung. Geen allesomvattend scherm zonder schermranden dus. Wel is de Xiaomi Mi 6 grotendeels van afgerond glas met een metalen frame. De vingerafdrukscanner voorop als het ware in het glas gegoten.

Xiaomi Mi 6 blauw
De Mi 6 krijgt een traditioneel uiterlijk mee

Toch zit het meest interessante van de Mi 6 op de achterkant. Daar zien we een dubbele camera. Op zich is dat anno 2017 niets bijzonders maar Xiaomi past voor de ene camera een telezoomlens toe. Hiermee wordt hetzelfde effect bereikt als 2x optisch inzoomen. Echt optisch zoomen is het niet maar het resultaat is wel hetzelfde. Xiaomi past verder een 5,15 inch scherm toe met een Full HD-resolutie, een Snapdragon 835-processor en stereo speakers. Er komen uitvoeringen in het wit, zwart, zilver en blauw en alle uitvoeringen beschikken over 6 GB aan werkgeheugen. Geheugenuitvoeringen zijn verkrijgbaar in 64 en 128 GB waarvan de duurste omgerekend net geen 400 euro moet kosten. Een interessant toestel dus mits je er aan kunt komen.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel