Renders tonen Apple iPhone XI met monsterlijk grote cameramodule


De renders van de volgende generatie iPhone zijn binnen. De opvolger van de iPhone XS krijgt achterop drie camera's in een wel heel opvallende cameramodule.

Apple volgt de hype van de laatste jaren waarbij telefoons achterop steeds meer camera's krijgt. Tegenwoordig is drie toch wel de norm en daarom krijgt de opvolger van de iPhone XS precies dat aantal mee. In plaats van netjes onder elkaar kiest Apple voor een diagonale indeling wat een ietwat vreemde grote vierkante cameramodule oplevert.

Apple iPhone XI

Uit de afbeelding lijkt Apple te kiezen voor opvallend grote camerasensoren al is dat nog niet bevestigd. Ook is nog onduidelijk waarvoor Apple drie sensoren nodig heeft. Andere fabrikanten passen hiervoor meestal een hoofdsensor, groothoeklens en telezoom toe. Anderen weer gebruiken de data van de drie sensoren om één superfoto te maken. Los van de camera lijkt Apple voor een zeer conservatieve upgrade te gaan. Opvallend want meestal krijgt het uiterlijk om de twee jaar een opfrisbeurt.

Veel vertrouwde onderdelen

Volgens de bron bestaat de volledige achterkant, dus inclusief de cameramodule, uit glas. Hierdoor ontstaat één glad geheel. Verder zien we een andere mute-knop en de vertrouwde Lightning-poort onderop. Wie nu denkt "dit is allemaal wel heel mager" moet die vermoedelijk zoeken bij andere iPhone-modellen. In het najaar worden namelijk hoogstwaarschijnlijk nieuwe (kleinere) formaten verwacht.

Ontvang een e-mail wanneer de iPhone 11 verkrijgbaar is

(via)


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel