Nokia verrast met drie nieuwe toestellen


Nokia heeft wederom enkele nieuwe toestellen aangekondigd; de 6600 Fold, 6600 Slide en de 3600 Slide. Minimalistisch design met een flinke hoeveelheid aantrekkelijke eigenschappen!

Met deze reeks wil Nokia elegante telefoons in de markt zetten met moderne functies. "Elke van deze drie nieuwe toestellen die vandaag geintroduceerd zijn bieden een ietswat ander uiterlijk. We geloven dat ze zowel prachtig te bedienen als prachtig in uiterlijk zijn", aldus Mikkel Drucker, hoofd Connect Devices van Nokia.

Nokia 6600 Fold
De Nokia 6600 Fold is, zoals de naam het al zegt, een clamshell welke elegant met één druk op de toets te openen is. Het beeldscherm is van het type OLED, de beoogde opvolger van de TFT techniek. Dit resulteert in een uiterst helder scherm die ook prima in daglicht af te lezen is. Laat die zomer maar komen.

Nokia verrast met drie nieuwe toestellen
Twee keer op het scherm van de Nokia 6600 Fold tikken om hij geeft je de tijd terug

Overige eigenschappen zijn 3G en een geïntegreerde 2 megapixel camera met dubbel flitser.

Nokia 6600 Slide
De 6600 Fold heeft een broertje die hem liever laat schuiven. En niet zomaar een slider. Volgens Nokia één van hun dunste sliders; 14 millimeter. Een glossy uiterlijk met gebruikte materialen van hoge kwaliteit. Zo is de gekozen camera er eentje van 3.2 megapixel!

Nokia verrast met drie nieuwe toestellen
In slider uitgevoerde 6600 Slide

Handig is dat in gesloten toestand je de tijd kunt opvragen door twee keer op het beeldscherm te tikken.

Nokia 3600 Slide
Van de Nokia 3600 bestaat vooralsnog alleen een slider variant; de 3600 Slide. Dit toestel moet in meerdere kleuren verkrijgbaar komen. Tevens beschikt dit toestel over ruisonderdrukking waardoor je in alle stilte kunt genieten van je MP3. Muziek kun je opslaan op een optionele microSD geheugenkaart waarvan de 3600 Slide tot maximaal 4 GB toestaat.

Nokia verrast met drie nieuwe toestellen
Nokia 3600 Slide; een kleurrijke slider

Overigens beschikt ook de 3600 Slide over een ingebouwde 3.2 megapixel camera. Geschoten foto's zijn ook op je televisie te bekijken dankzij de aanwezige video-out uitgang.

Alle genoemde toestellen krijgen een bescheiden prijskaartje mee van tussen de 175 en 275 EURO. Dit is de losse toestelprijs en dus niet in combinatie met een abonnement. Verwacht wordt dat alle toestellen in het derde kwartaal verkrijgbaar zullen worden.



Praat mee over dit artikel