Sony Ericsson Xperia Acro: Arc met NFC


Er is zojuist weer een Sony Ericsson toestel gelekt: de Xperia Acro. Dit toestel is een dikkere versie van de Arc met NFC-mogelijkheden en het vermogen mobiele TV te ontvangen. Het toestel is waarschijnlijk gebouwd voor de Japanse markt.

De Xperia Acro heeft een aantal extra kenmerken ten opzichte van de arc, waardoor het toestel bestemd lijkt voor de markt. Dat blijkt met name uit de ontvangst-capaciteit voor mobiele televisie en infrarood-sensor, twee features die in Japan vaak op mobieltjes te vinden zijn. Verder heeft het toestel Een NFC-chip. Buiten deze wijzigingen is het toestel vrijwel identiek aan de Xperia arc.

Het lek van de Acro
Het lek van de Acro

Er komen rond mei of juni twee versies van dit nieuwe Android-toestel uit. Eén voor het GSM- en één voor het CDMA-netwerk, twee verschillende netwerk-technieken. Of we het toestel in Nederland kunnen verwachten is onbekend. Gezien de populariteit van mobiele-TV en infrarood data-overdracht lijkt het niet waarschijnlijk, maar een uitbreiding met NFC kan voor de arc kan ook voor consumenten in Nederland interessant zijn, als er meer toepassingen voor deze techniek gemaakt worden.

Bron: Mobile.engadget.comPraat mee over dit artikel