BlackBerry PlayBook ondergaat autopsie


De vrienden van iFixit hebben hun handen weten te leggen op de inmiddels verkrijgbare BlackBerry PlayBook en hebben geen seconden verspilt om hem binnenste buiten te keren. We just love an autopsie in the morning!

Voordat je zelf naar de winkel rent om zelf een PlayBook te slopen, het apparaat is vooralsnog alleen in de VS verkrijgbaar. Dat mag de pret niet drukken want de bevindingen van iFixit zijn het lezen waard.

PlayBook iFixit

Zo blijken alle componenten in tegenstelling tot veel andere tablets bevestigd aan het aanraakpaneel in plaats van de back cover. Misschien nog wel verrassender is de aanwezigheid van een gyroscoop. Iets waar RIM tot op heden niet over sprak. We vragen ons echter af in hoeverre deze functie vanuit de software wordt ondersteund. Ook niet onbelangrijk is de energievoorziening. Zo is de batterij er eentje van een 20 wat-hour wat voor een dergelijk 'kleine' tablet best veel is.

Magnesium-versteviging

Verder ontdekte iFixit dat het scherm van de PlayBook beschermt wordt door een sterke magnesium rand, goed nieuws voor de onhandigen onder ons. Zoals we gewend zijn van iFixit krijgt ook de BlackBerry PlayBook een reparatiecijfer, in dit geval een score van 7 uit 10. Wat toch heel wat beter is dan de iPad 2 die slechts een 4 krijgt.

Bron: iFixit.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel