Vertraging Nokia N-series en E-series, geruchten over nieuwe N72


Via Reuters is het in de afgelopen dagen duidelijk geworden dat de lancering van de nieuwe N- en E-series opnieuw vertraging zal oplopen. Daarnaast zijn geruchten over een nieuw model.

Nokia heeft problemen met zijn N- en E-series, dat een punt dat al maanden bekend is. De toestellen die afgelopen maanden de markt hadden moeten bereiken worden maar steeds uitgesteld en vertraagd. Een goed voorbeeld hiervan is de N91 die volgens Nokia Benelux 1 April in de winkel zou liggen. Dat was waarschijnlijk als grap bedoeld, want er mag nu worden gehoopt dat Mei nog net gehaald wordt.

Hetzelfde geldt voor de andere modellen, die allemaal al dan niet door softwareproblemen verder op de kalender zijn opgeschoven. Dit is voor Nokia geen goed teken, ook omdat men gepland had na de marktintroductie van deze modellen nieuwe toestellen te tonen de komende maanden. De kans is groot dat ook dit wat langer gaat duren.

De nieuwe N73 en N93 waarover al eerder bericht werd, zullen dan ook later aan de wereld getoond worden. Het nieuws dat afkomstig was van het forum van het russische Mobile-Review.com heeft in de afgelopen dagen opnieuw tot een onthulling geleid. Na grondig speurwerk blijkt er tevens een N72 te bestaan die de directe opvolger zou kunnen zijn van de N70. Specificaties van het dit nieuwe model zijn onder andere een gelijkwaardig uiterlijk aan de N70, een zwarte kleur, 3G, 2.0 Mpixel camera, Symbian v9.1 en Series 60 3rd Edition. Het nieuwe model is de opvolger van de N70, waarbij de N73 het toestel is dat zeer waarschijnlijk gebouwd gaat worden op een nieuw platform.

De hieronder aangegeven foto's en afbeeldingen zijn door personen en via de website van de FCC naar buiten gebracht. Zoals duidelijk is uit de afbeeldingen hebben diverse websites de informatie gebracht. Zodra meer informatie bekend is over de nieuwe N72 dan leest u dat natuurlijk hier.

Lees hieronder ook het verhaal van ZDnet.nl waarin duidelijk gemeld wordt wat er aan de hand is met de huidige N- en E-series:

Door softwareproblemen heeft de lancering van de smartphones uit de N- en E-series vertragingen opgelopen. Zo meldt de Finse mobieltjesmaker Nokia.

Nokia wilde in het eerste kwartaal de langverwachte multimediatelefoons uit de N-series introduceren. Problemen met de smartphone-software gooide echter roet in het eten.

Het topmodel uit de N-series, de N91, zou aanvankelijk voor de kerstperiode in de winkels liggen, maar ook toen werd deze deadline niet gehaald door softwareproblemen, bevestigt een woordvoerder van Nokia. De N91 is een smartphone annex muziekspeler, met een ingebouwde harde schijf van 4 GB.

Hetzelfde verhaal geldt voor de E-series, een collectie smartphones voor zakelijke gebruikers. Ook hier gooiden softwareproblemen Nokia's planning voor de E60, E61 en E71 in de war.

Er is echter beterschap op komst. Nokia hoopt nog deze week de eerste N91's de deur uit te krijgen, de andere telefoons staan voor de komende weken op het programma.

Bron 1: Mobile-review forums
Bron 2: ZDnet.nl



Praat mee over dit artikel