Apple klaagt Samsung aan om Galaxy S


De interface en het design van de Samsung Galaxy S zijn gekopieerd van Apple, meent het bedrijf. Apple klaagt Samsung daarom aan, naar eigen zeggen om het intellectuele eigendom te beschermen.

Wie een iPhone 3G en een Samsung Galaxy S naast elkaar ziet, moet inderdaad erkennen dat de toestellen behoorlijk op elkaar lijken. De zwarte voorkant, de metalen rand om het toestel en de afgeronde hoeken van de Galaxy S doet denken aan de iPhone 3G. Hoewel de Galaxy S al enige tijd op de markt is, komt Apple nu pas met een aanklacht. Mogelijk is het feit dat Samsung een belangrijke leverancier van onderdelen voor de iPhone daarvoor de reden.

Apple samsung examples

Ook de interface van de Galaxy S is duidelijk door de iPhone geïnspireerd. De touchwiz-schil om Android, maakt dat het OS van Google meer lijkt op de iOS dan het zonder de skin van Samsung doet. Samsung heeft terughoudend gereageerd op de aanklacht. Het bedrijf laat weten een jurisdisch team aan de slag te zetten.

In het door Apple ingediende document komen meer Samsung producten ter sprake. Ook de Galaxy Tab zou teveel lijken op een Apple-product, in dit geval de iPad.

Bron: Mobilized.allthingsd.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel