TeleVisie 2008; Knus, gezellig en toch genoeg nieuws


Maandag en dinsdag vond in Nieuwegein weer de jaarlijkse TeleVisie beurs plaats. Hét onmisbare event voor iedereen die vakmatig met telecom van doen heeft. Ook dit jaar was het weer ouderwets gezellig, maar er was ook genoeg nieuws!

De TeleVisie beurs is niet het Nederlandse antwoord op de CeBIT of het Mobile World Congress, maar moet meer worden gezien om Nederlanders die vakmatig met mobiele telefonie omgaan kennis te laten maken met de toestellen die onze markt het komende jaar zullen overspoelen. Consumenten zul je er daarom niet snel aantreffen. En ondanks de beoogde doelgroep was er toch genoeg nieuws te melden. We lopen even langs de aanwezige merken.

Samsung
Op maandag had Samsung enkele nog niet offiele toestellen tentoongesteld. Niet geheel de bedoeling zo bleek dinsdag, toen de toestellen halsoverkop waren weggehaald. Op verzoek van het hoofdkantoor welteverstaan want het was blijkbaar niet de bedoeling dat de U800, L870 en de i900 al te zien zouden zijn. Maar het bedrijf had nog meer onbekende toestellen liggen. De Samsung M310 en M620 bijvoorbeeld.

TeleVisie 2008; Knus, gezellig en toch genoeg nieuwsTeleVisie 2008; Knus, gezellig en toch genoeg nieuws
De Samsung M310 en M620

De hier genoemde toestellen zijn zogenaamde low-end toestellen. Dat betekend niet erg hoge specificaties en we zullen ze daarom hoogstwaarschijnlijk terugzien als prepaid toestellen.

Zilveren G810
Het bedrijf toonde ook een nieuwe variant van de G810, het nieuwe op Symbian gebaseerde toestel van Samsung. Een zilveren versie werd namelijk tentoongesteld naast de donkergrijze versie die we al eerder spotte.

TeleVisie 2008; Knus, gezellig en toch genoeg nieuws
Samsung G810 in het zilver; staat goed!

Sagem
We kennen Sagem niet echt als een merk wat voorop loopt op innovatie. Toch had het bedrijf enkele nieuwe toestellen bij zich. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Sagem MY 721X So Ice?

TeleVisie 2008; Knus, gezellig en toch genoeg nieuws
Sagem MY 721X So Ice; ijskoud het beste!

Dit stijlvol vormgegeven monoblock toestel beschikt over een 262K TFT kleurenbeeldscherm, een 3.2 megapixel camera. Qua netwerkondersteuning kan dit triband toestel overweg met GPRS en EDGE. Geen 3G helaas. Naast Bluetooth en FM radio beschikt dit toestel over ingebouwde stereo luidsprekers. Qua geheugen biedt de MY 721X plaats aan 32MB en mocht dit te weinig zijn om je MP3 collectie in op te slaan, dan kun je eenvoudig een miniSD geheugenkaart plaatsen.

Eerste Sagem met WiFi
Ook nieuw is de Sagem MY 429X. Dit is het eerste Sagem toestel wat over WiFi/WLAN beschikt. Handig om snel thuis te kunnen internetten! Verder beschikt dit toestel over VGA camera, Bluetooth en ingebouwde handsfree functie.

TeleVisie 2008; Knus, gezellig en toch genoeg nieuws
De triband Sagem MY 429X met ingebouwde WiFi

Verder kunnen we je melden dat de Sagem MY 429X wordt geleverd inclusief cradle.

Alcatel
Bij Alcatel viel ons de Alcatel One Touch X020 op. Dit is een HSDPA USB modem wat snelheden van 2.6Mbps garandeert. Naast HSDPA werkt dit apparaat ook onder UMTS (2100MHz) en EDGE. De installatie zou dankzij de handige auto-installatie zeer eenvoudig moeten verlopen.

TeleVisie 2008; Knus, gezellig en toch genoeg nieuws
Alcatel One Touch X020 USB modem

De USB aansluiting bevindt zich aan de zijkant. Het apparaat is daarnaast vrij compact en dun vormgegeven.

Al met al dus een geslaagde en gezellige beurs in Nieuwegein. Volgend jaar zien we jullie weer.



Praat mee over dit artikel