Slim, slimmer, slimmest? Het kan nog slimmer, de Motorola 3some!


Kopieren is 1 ding, het bedenken is een tweede. De Motorola 3some (SLVR, PEBL en RAZR) toont dat Motorola nog steeds een merk is waar iedereen rekening mee moet houden.

De nieuwe reeks van Motorola modellen voor de komende maanden zal gefixeerd zijn op wat iedereen kent van Motorola. Men spreekt het gevoel aan de gebruiker. Jij bent degene die een Motorola koopt omdat je die mooi, aansprekend of simpelweg goed vindt passen bij je uitstraling.

Specificaties is een tweede, iets waarop Motorola geen hoge ogen gooit, maar dat is ook niet direct wat men wil. Fashion, inspelen op trends en gevoel scoort en dat is alleen al te zien aan wat de RAZR in zijn enorme variatie aan kleuren de afgelopen maanden heeft gebracht. Iedereen kent wel de grijze versie, maar daarnaast zijn er ook de zwarte, roze en blauwe versie.

Dit trekt Motorola door in de nieuwe lijn met modellen. De PEBL Colors en V3i Colors zijn twee compleet nieuwe sets met modellen die in de afgelopen dagen/weken op onze site aanbod kwamen en tonen wat Motorola wil uitstralen.

Loopt men nu door de reeks met nieuwe modellen heen die momenteel worden aangeboden dan valt als eerste de nieuwe SLVR op, ook bekend als L7. Dit enorm dunne toestel van nog geen 12 mm en een gewicht van 85 gram biedt de gebruiker alles wat hij of zij nodig heeft al had een megapixel camera eigenlijk niet mogen ontbreken. Maar daar staat wel een enorme lage prijs tegenover.

Het tweede model is de nieuwe V3i, die binnenkort in vier kleuren beschikbaar zal zijn. Momenteel is één enkele kleur beschikbaar. Het toestel is een doorontwikkeling van de V3 en bezit een 1.23 Mpixel camera, MP3 speler, geheugenkaartuitbreiding en de mogelijkheid tot het instellen van MP3 beltonen. Verder zijn alle onderdelen aanwezig die de standaard V3 RAZR groot maakte of eerder dun maakte.

Het laatste model is waarschijnlijk het meest bijzondere toestel. De PEBL, wellicht bekend van de fantastische reclame, is opnieuw een fashion statement van Motorola. Niet op het vlak van dun, maar wel op het vlak van stijl en net die speciale verrassing. Het openen van het toestel is namelijk een waarkunst stukje.

Wat kunnen we naast deze modellen van Motorola verwachten de komende tijd? i-Tunes is voorbij. Motorola geeft de strijd tegen de Walkman toestellen van Sony Ericsson op en legt het onderdeel "muziek in je telefoon" naast zich neer, maar biedt momenteel wel als één van de enige een stereo Bluetooth headset. Door middel van deze headset is stereo muziek luisteren nu draadloos geworden en kan men langer dan 10 uur van muziek genieten via de HT820 headset. Nu nog toestellen die het echt ondersteunen, want alleen de V3x is wat weinig.

Hetzelfde geldt voor de zeer kleine en bijzondere in-ear miniblue Bluetooth headset, die door middel van de trillingen van de stem in het gehoorkanaal de gesprekken beter en duidelijker laat overkomen in rumoerige omgevingen. De headset gebruikt daarvoor de bewegingen van de kaak en de trillingen die hierdoor voort worden gebracht. De headset biedt een spreektijd van 7.5 uur en kan gebruikt worden met alle verkrijgbare Bluetooth toestellen.

Voor Motorola zal het de komende maanden de vraag worden wat het marktaandeel zal zijn dat Samsung met zijn nieuwe Slim line zal wegkapen. De verwachting is dat Samsung niet in de weg van SLVR zal zitten en dat ook de V3i beter zal scoren dan de Z510. Per slot van rekening koopt Nederland een telefoon met gevoel. De D800 en P300 zal een verhaal apart worden net zoals de PEBL, hiervoor zijn geen vergelijkbare modellen in de markt.Praat mee over dit artikel