ImCoSys toont eerste Linux smartphone voor Europa


Naast alle introducties van Windows Mobile en Symbian toestellen werd een nieuwe Linux smartphone aangekondigd op Cebit 2006. Het Zwiterse bedrijf ImCoSys toonde dit nieuwe model afgelopen week.

Op Cebit 2006 in Hannover presenteerde het Zwiterse bedrijf ImCoSys een nieuwe smartphone genaamd ImCoSys Smartphone. Het design van het nieuwe toestel is niet direct speicaal, maar zijn wel aardig om naar te kijken. Het toestel gebruikt Linux als besturingssysteem en is volledig open waardoor er programma's opgeïnstalleerd kunnen worden. Daarnaast ondersteunt het toestel GSM, GPRS en EDGE verbindingen en is Wifi en Bluetooth ook aanwezig.

Verder is er een ingebouwde GPS ontvanger speciaal voor navigatiedoeleinden toegevoegd in het toestel. Het scherm is een 262K kleurenscherm met QVGA resolutie en er is geen camera aanwezig. De verwachting is dat de prijzen rond de 300 Euro zullen liggen en dat het toestel in Juni op de markt verkrijgbaar zal zijn.

Voor meer informatie over deze nieuwe Linux smartphone of voor afbeeldingen en video's die we gemaakt hebben op Cebit 2006 van dit toestel, bekijk nu de toestelpagina:

Toestelpagina ImCoSys Smartphone

ImCoSys Smartphone 01ImCoSys Smartphone 02


Praat mee over dit artikel