Sony kondigt Xperia sola smartphone met Floating Touch aan


Mensen die NieuweMobiel.NL volgen zien in deze Sony Xperia sola de uitgelekte Pepper terug. Geen toeval; het is dezelfde telefoon met 3.7 inch Reality Display met Mobile BRAVIA Engine.

De lancering van de Xperia sola komt sneller dan verwacht. Slechts weken geleden kondigde Sony de Xperia U en P aan tijdens het Mobile World Congress. Met z'n 3.7 inch scherm valt de sola qua grootte precies tussen die laatste twee in.

Sony Xperia sola
Sony Xperia sola

Toch lijkt de Sony Xperia sola meer op de Xperia P en diens nog grotere broer de Xperia S. Zo beschikken ze alle drie over de NFC-technologie. Sony levert met de sola ook SmartTags waaraan bepaalde profielen gekoppeld kunnen worden. Leg de sola tegen een SmartTag en hij voert een aantal voorgedefinieerde taken uit, zoals GPS aan, Bluetooth aan en de navigatiesoftware starten. Handig voor in de auto.

Floating Touch

Maar wat de Xperia sola echt uniek maakt is de "floating touch"-technologie. Zo is het mogelijk om op het internet te surfen door met een vinger boven het scherm te bewegen en daardoor als cursor te gebruiken. Maar er zijn ook meer bekende Sony-technieken terug te vinden in de sola zoals de xLOUD geluidstechniek, Mobile BRAVIA engine voor een haarscherp beeld en toegang tot het Sony Entertainment Network.

De Xperia sola ligt in het tweede kwartaal in de winkel en is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en rood. De adviesverkoopprijs ligt op 319 euro. De Xperia sola zal vanaf lancering zijn uitgerust met Android Gingberbread maar Sony belooft een update naar Ice Cream Sandwich.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel