Garmin brengt twee nieuwe telefoons in zowel Android als Windows smaak


Garmin kennen we vooral als fabrikant van navigatie-apparaten maar sinds de Nuvifone doen ze ook aan mobiele telefoons. Al moeten we trouwens officieel van Garmin-Asus spreken. Ze brengen nu twee nieuwe telefoons op de markt; de nuvifone A50 en M10.

Garmin-Asus beperkt zich niet tot één besturingssysteem; zo is de A50 een Android smartphone terwijl de M10 onder Windows Mobile draait. Voor ieder wat wils dus. Het mag geen verrassing heten dat beide telefoons met een GPS ontvanger zijn uitgerust voor navigatietoepassingen.

Garmin-Asus nuvifone A50
Garmin-Asus nuvifone A50

Als je niet beter zou weten zou je denken dat de nuvifone A50 een hoogwaardig navigatiedevice is, met zijn turn-by-turn navigatie, gesproken instructies en rijstrookadvies. Je kunt overigens na het uitpakken van de A50 direct aan de slag; het toestel komt met voorgeïnstalleerde kaarten en ondersteund ook nog eens cityXplorer kaarten. De A50 wordt geleverd met een aparte autohouder zodat je hem ook in de auto niet op je schoot hoeft te houden.

Volgens het persbericht zijn er diverse applicaties te vinden op de A50 die communiceren met Garmin-Asus' systemen en je zodoende van real-time informatie voorzien van verkeer-, weers- en vluchtinformatie. De Garmin-Asus nuvifone A50 is een 3.5 inch HVGA touchscreen-telefoon met Microsoft Exchange ondersteuning, een 3 megapixel camera en 4 GB aan intern geheugen.

Garmin-Asus M10

Ben je meer een Windows-persoon, dan is de Garmin-Asus nuvifone M10 een interessante optie. Dit toestel wordt met de allerlaatste Windows Mobile versie geleverd; 6.5.3.

Garmin-Asus nuvifone M10
Garmin-Asus nuvifone M10

Dat wil niet zeggen dat je niet kunt navigeren met de M10. Ook dit toestel is voorzien van een GPS ontvanger en software. Overige eigenschappen zijn een 5 megapixel camera, 4 GB geheugen, een 3.5 inch WVGA resolutie touchscreen.

Verwacht wordt dat zowel de A50 als de M10 in de eerste helft van 2010 op de markt komen. Wanneer de Garmin-Asus nuvifone A50 en M10 daadwerkelijk in de Nederlandse winkels liggen in onbekend. Zo wachten we immers ook nog steeds hier op de Nuvifone.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel