LG presenteert mobiele strategie voor 2013


LG presenteert mobiele strategie voor 2013

LG heeft op het MWC haar strategie voor 2013 uit de doeken gedaan. Het zet in op vier series; de G-serie voor high-end, Vu voor grote phablet-achtige telefoons, F voor alledaagse 4G-telefoons en de L-series 2 met stijlvolle en betaalbare telefoons.

De G-serie bevat telefoons zoals de Optimus G en de Optimus G Pro. High-end modellen met de laatste technologie op het gebied van processors en beeldschermen. De Vu-serie met z'n Optimus Vu 2 zijn telefoons met grote beeldschermen met een 4:3 aspect-ratio voor het makkelijk lezen van boeken en websites. De nieuwe F-serie bevat alledaagse telefoons met LTE-ondersteuning. Telefoons in die serie zijn de Optimus F7 en F5. Helemaal opgefrist is de L-serie second season met betaalbare telefoons zoals de Optimus L7 II, L5 II en de L3 II.

Geen Windows Phone

Alle hierboven genoemde telefoons zijn allemaal Android-smartphones. Voorheen maakte LG ook Windows Phones. Een LG-telefoon met Windows Phone 8 ontbreekt nog altijd. En het ziet ernaar uit dat die voorlopig niet gaat komen.

Eigen processor

Naast een nieuwe strategie gaat LG ook haar eigen mobiele processors maken. LG heeft te kennen gegeven dat het een eigen octacore processor wil maken genaamd Odin en vergelijkbaar met de Samsung Exynos 5 octa. De processor moet ergens in de tweede helft van 2013 uitkomen en vermoedelijk in de Optimus G2 terechtkomen.

Bron: KoreaTimes.co.kr


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel