MWC 2009: Overzicht nieuwe toestellen voor 2009

· 3 reacties


Gedurende de MWC beurs in Barcelona zijn veel nieuwe toestellen de revue gepasseerd. Welke toestellen gaan hét worden in 2009? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

De jaarlijkse MWC vakbeurs staat garant voor de introductie van vele nieuwe mobiele telefoons. Zo ook dit jaar. Alle hieronder genoemde telefoons zijn toegevoegd aan onze database en dus aan te klikken. Neem gerust een kijkje, ook bij de extra foto's van elk toestel. Schrijf je in voor de toestellen die nog niet leverbaar zijn om als eerste op de hoogte te zijn wanneer het toestel uitkomt.

Nokia

Nokia heeft voor het begin van 2009 een vijftal toestellen voor ons petto, waaronder hun eerste 8 megapixel toestel; de N86 8MP. Opvallend was dat dit toestel niet genoemd werd in hun groots aangekondigde persconferentie. Pas een dag later werd het toestel wereldkundig gemaakt. Misschien om tegenwicht te bieden aan alle andere 8 megapixel toestellen die andere fabrikanten hadden meegebracht. Jammer doen ze bij Nokia nog niet aan gezichtsherkenning, Smile Shot, Blink Shot en andere gimmicks.

Verder vallen vooral de zakelijke E55 en E75 op. Zo is de E55 vanwege z'n SureType toetsenbord Nokia meest compactste smartphone ooit die daarnaast een standbytijd moet halen van bijna een maand. De E75 is de volledig QWERTY toetsenbord variant, voornamelijk gericht op de messaging eigenschappen.

Samsung

Bij Samsung stonden toestellen met 'touchscreen-technologie' in het teken. En die dan natuurlijk via de bekende TouchWiz gebruikersinterface te bedienen zijn. Maar ook 8 megapixel camera's zijn een vaak terugkomende eigenschap, inclusief alle daarbijbehorende mogelijkheden als gezichtsherkenning, Smile Shot, Blink Shot. Maar naast het schieten van foto's in hoge resolutie, ook video's opnemen in HD kwaliteit. Zo neemt de Omnia HD video's zelfs op in een formaat van 1280 x 720 pixels!

Verder zien we bij Samsung veel toestellen met AMOLED beeldscherm. Kristalhelder met erg veel kleurdetail en prima afleesbaar in daglicht. Concluderend was Samsung het meest vooruitstrevend qua toepassen van nieuwe technieken.

Sony Ericsson

Sony Ericsson beet zondag de spits af, en deed dat door ons te 'teasen' met een 12 megapixel touchscreen toestel; de idou. Specificaties zijn nog niet bekend, maar Sony Ericsson wil al het goede van hun Cybershot en Walkman reeksen combineren; Entertainment Unlimited noemen ze het zelf. Natuurlijk blijven we de idou scherp in de gaten houden!

Maar gelukkig had het merk ook een toestel meegebracht dat we wel op korte termijn mogen verwachten. De 8.1 megapixel W995 Walkman wordt geleverd met een 8 GB geheugenkaart voor al je muziek.

LG

LG had voorafgaand aan de MWC al de KM900 Arena aangekondigd; het nieuwe vlaggenschip van de Zuid Koreanen. Met name was het bedrijf trots op de S-class besturingsinterface. Dit zien we dan ook terug op meer modellen, waaronder de GM730 die voor de afwisseling onder Windows Mobile draait.

Maar ook een Symbian S60 slider was aanwezig op de LG stand; de KT770. Blijkbaar zet het merk, net als Samsung, in op meerdere besturingssystemen.

HTC

Relatief veel aandacht ging uit naar HTC, die met drie nieuwe toestellen aan kwam zetten. Echter is er weinig vernieuwing aan te treffen op de Touch Diamond2 en de Touch Pro2. Het nieuwe uiterlijk is toch wel het grootste verschil met hun voorgangers. Het zal wachten worden totdat Windows Mobile 6.5 officieel uitkomt. HTC brengt voor deze twee toestellen kosteloos een update aan, zodat ze eindelijk 'echte' Windows Phone worden.

Ook een nieuw Android toestel werd aangekondigd; de Magic. Was de G1 nog exclusief voor T-Mobile klanten, de Magic is bestemd voor Vodafone bellers.Praat mee over dit artikel