i-mate mogelijk bezig met telefoon onder Windows 8


i-mate broedt op een herstart en wil dat mogelijk doen met een smartphone onder Windows 8 genaamd 'Intelegent'. Je leest het goed, Windows 8 en dus niet Windows Phone 8.

We hadden enige tijd geleden al activiteit waargenomen op de website van i-mate, iets wat we via ons Twitter-account meldde, en het lijkt menens te zijn. De fabrikant werd groot met Windows Mobile toestellen, maar met de teloorgang van WM verdween ook i-mate van het toneel.

i-mate Windows 8 phone

Geruchten spreken nu van een 4,7 inch telefoon met een Intel Atom processor. i-mate past de desktop-versie van Windows toe; Windows 8 en dus niet Windows Phone 8. Ze delen immers dezelfde core, maar of het echt verstandig is. Optioneel verkrijgbaar is een docking station genaamd 'Hub' waarna het toestel in een conventionele bureau-telefoon veranderd. Je kunt vervolgens een monitor aansluiten zodat je een complete PC hebt. Het bedrijf zou verder ook nog een 10,1 inch tablet in de pijplijn hebben.

i-mate hub

i-mate zou de Intelegent zou op het MWC worden aangekondigd maar daar is hij nog niet gespot. Op zich hebben ze ook nog even, want het Mobile World Congress duurt nog tot en met donderdag.

Bron: Seattle Times



Praat mee over dit artikel