Optimus 4X HD is eerste quad-core smartphone van LG


Het Koreaanse LG kan niet wachten tot het MWC in Barcelona aanstaande zondag van start gaat, en presenteert de toestellen daarom vast op internet. De Optimus 4X HD is het nieuwe quadcore-toestel van LG.

De Optimus 4X HD kan gezien worden als de opvolger van de Optimus 2X. Zoals de naam al doet vermoeden is het toestel voorzien van een 1.5 GHz quadcore processor van Nvidia, de Tegra 3. Ten opzichte van z’n voorganger groeit het scherm behoorlijk. Die komt uit op 4.7 inch, met een resolutie van 1280 x 720 pixels. Bij zo’n groot scherm hoort een batterij met een behoorlijke capaciteit van 2150 mAh.

Lg optimus 4x hd

De nieuwe smartphone van LG draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich, de laatste versie van het mobiel besturingssysteem van Google. De telefoon heeft 1 GB RAM-geheugen tot z’n beschikking, en is voorzien van 16 GB opslagruimte. De telefoon heeft een 8 megapixel camera aan de achterzijde en een 1.3 megapixel camera aan de voorzijde.

LG is waarschijnlijk niet het enige merk dat op het MWC een quadcore telefoon aan het grote publiek voorstelt. Ook HTC zou een smartphone met een processor met vier kernen in petto hebben. Samsung komt waarschijnlijk later dit jaar met de Galaxy S III, die naar verluidt ook een quadcore processor heeft.


Prijsvergelijker LG Optimus 4X HD P880

Toon alle aanbiedingen van de LG Optimus 4X HD P880


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel