Nieuwe Sony Ericsson serie in de maak


Het gerucht van de dag gaat over Sony Ericsson. Vorig jaar heeft de Zweeds Japanse combinatie weinig nieuws laten zien voor de high-end markt. Zoals het er nu naar uitziet krijgen we volgende week compensatie met een geheel nieuwe serie.

Zo zou Sony Ericsson een nieuwe serie telefoons gereed hebben om volgende week tijdens de MWC 2008 te introduceren. De focus van deze G serie zou liggen op compacte touchscreen toestellen bestemd voor het high-end gedeelte van de markt. Je zou kunnen zeggen dat dit Sony Ericsson's antwoord is op Apple's iPhone.

Concreet worden er twee toestellen verwacht; de G700 met codenaam "Tyra" en de G900 met codenaam "Josephine". De G700 zou naar verluidt over een 3.2 megapixel camera beschikken en de G900 zou met een 5 megapixel camera worden uitgerust. Beide toestellen beschikken over HSDPA ondersteuning, echter krijgt de G900 ook WiFi ondersteuning mee.

Er wordt verder geen melding gemaakt van ingebouwde GPS ontvanger. En dit verrast ons toch wel. Immers heeft Sony Ericsson niet lang geleden enkele GPS telefoons aangekondigd. Hiermee wordt bevestigd dat Sony Ericsson in staat is om GPS in te bouwen in haar telefoons. Waarom dan ook niet in het hoogste segment?

Laten we niet te vroeg conclusies trekken. De dag voor het MWC officieel van start gaat, heeft Sony Ericsson een speciale persbijeenkomst georganiseerd. Ook NieuweMobiel is uitgenodigd, om ter plekke verslag te doen. Blijf ons volgende week in de gaten houden!


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel