Alcatel One Touch zet groots in op Firefox OS met drie nieuwe modellen


Firefox ken je ongetwijfeld van de browser maar het is ook een volwaardig besturingssysteem voor mobiele telefoons. Alcatel gelooft er wel in en kondigt de One Touch Fire C, Fire E en Fire S aan.

De kans dat je nog niet eerder van Firefox OS gehoord hebt is dat het nog niet erg populair is. Daarom heb je vermoedelijk ook nog nooit een Firefox OS-toestel gezien. Niet alleen zijn ze nog niet erg populair, ze zijn ook voornamelijk bedoeld om zeer eenvoudige en goedkope telefoons mee te maken. En daar lijkt hier niet echt een markt voor.

Alcatel One Touch Fire C
De Fire C

Maar we hebben er dus drie nieuwe modellen bij, te beginnen met de Alcatel One Touch Fire C. Dit is het absolute instapmodel en lijkt de opvolger van de vorig jaar aangekondigde One Touch Fire. Uitgerust met een beeldscherm van 3,5 inch groot en met een HVGA-resolutie zal hij niet strijden met de grote jongens. Daarnaast is hij met bijna 12 millimeter relatief dik.

Alcatel One Touch Fire E
De Fire E

Iets mooier is wat dat betreft de Fire E. Deze is uitgerust met een scherm van 4,5 inch groot en draait een redelijke qHD-resolutie. Binnenin treffen we een 1,2 GHz dualcore-processor en 512 MB RAM-geheugen aan. Toch vinden wij van alle drie misschien de Fire S nog wel het mooist. Ook deze heeft een 4,5 qHD-scherm en 1,2 GHz dualcore processor. Grootste verschil is de ondersteuning voor 4G.

Alcatel One Touch Fire S
En de Fire S

Wij hebben zo onze twijfels of we bovenstaande modellen ooit in de Nederlandse winkels zullen aantreffen. Immers, de vorig jaar aangekondigde One Touch Fire kwam hier ook nooit officieel uit. Dat is ergens wel jammer want de dominantie van iOS en Android zou wat ons betreft best wel eens doorbroken mogen worden.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel