MWC 2008: Overzicht nieuwe telefoons voor 2008


Vorige week vond in Barcelona het jaarlijkse MWC plaats. Deze vakbeurs staat garant voor de introductie van vele nieuwe mobiele telefoons. Wij geven een overzicht van de telefoons die dit jaar in de winkel zullen belanden.

Ook NieuweMobiel.NL was afgereisd naar het zonnige Barcelona om verslag te doen van de belangrijkste beurs voor mobiele telefoons. Naast dat we genoten hebben van deze stad hebben we de telefoons voor 2008 mogen aanschouwen. We geven je de belangrijkste telefoons die in aanmerking komen als jouw Nieuwe Mobiel!

Alle hieronder genoemde telefoons zijn inmiddels toegevoegd aan onze database en zijn dus aan te klikken. Tevens hebben we live foto's hieraan toegevoegd. Deze vind je terug wanneer je op een toestelpagina op "foto's" klikt!

Nokia
Nokia kwam met 4 nieuwe toestellen op de proppen. Echt innoverend en spannend kunnen deze echter niet genoemd worden. Zo is de N96 in feite een opgewaardeerde N95 8GB met 16 GB intern geheugen en met mobiele TV mogelijkheid. Toch is de verwachting dat deze nieuwe Nokia's het komend jaar toch erg goed zullen doen. Al was het maar omdat de naam Nokia gelijk staat aan degelijkheid en kwaliteit.

Samsung
Samsung deed van zich spreken in Barcelona en toonde een groot scala aan nieuwe mobiele telefoons. Zoals we overigens gewend zijn van de Koreanen. Een groot aantal van deze nieuwe mobiele telefoons zijn erg vooruitstrevend te noemen. Zo beschikt de U900 Soul bijvoorbeeld over een touchpad die voorzien is van een kleurenbeeldscherm. Verder zijn vele Samsungs uitgerust met haptic feedback. Wanneer je op het touchscreen drukt trilt het toestel lichtjes om je melden dat hij je begrepen heeft. Maar ook het geotaggen, opslaan van locatie bij het schieten van een foto, zagen we terug bij Samsung in bijvoorbeeld de nieuwe G810.

Sony Ericsson
Sony Ericsson verraste ons met het eerste Windows Mobile toestel; de XPERIA X1. Maar daarnaast had het bedrijf ook twee nieuwe series in petto; de C en de G serie. Het bedrijf bedient ons in 2008 met een breed portfolio aan telefoons, zodat iedereen bij Sony Ericsson terecht kan. Vooral op touchscreen legt Sony Ericsson de nadruk, met bijvoorbeeld de nieuwe G700 en G900.

LG
LG profileert zich steeds meer als luxe merk. Toestellen als de Viewty en de Shine zijn daar het bewijs van. Het bedrijf past ook steeds meer nieuwe technieken toe. Vooral touch-technieken! We zien ze terug in enkele nieuwe toestellen van LG die het presenteerde. Hiermee geeft LG vooral een visitekaartje aan de concurrentie af; het doet mee in 2008 en pas dus maar op. Voor de consument is dit alleen maar goed nieuws. Die zag bijvoorbeeld het eerste LG toestel met GPS; de KT610.

Sfeerimpressie
Er waren niet alleen telefoons te zien in Barcelona, een beurs van een dergelijk formaat brengt heel wat meer met zich mee. Hieronder een aantal foto's van de beurs en de omgeving van waar die zich heeft afgespeeld. Zo heb je toch een beetje het gevoel dat je erbij was.

MWC 2008: Overzicht nieuwe telefoons voor 2008
Uitzicht vanaf Montjuïc op de Fira en op de voorgrond de fonteinen
MWC 2008: Overzicht nieuwe telefoons voor 2008
Binnen kon je echter op de hoofden lopen
MWC 2008: Overzicht nieuwe telefoons voor 2008
Samsung had een muur met alle nieuwe telefoons; wall of fame?
MWC 2008: Overzicht nieuwe telefoons voor 2008
Deze medewerker van Sony Ericsson gaf z'n X1 niet uit handen. De arme man stond er bijna de hele week
MWC 2008: Overzicht nieuwe telefoons voor 2008
Buiten had je mooi uitzicht op het nationaal museum
MWC 2008: Overzicht nieuwe telefoons voor 2008
's Avonds vond hier echter een spectaculaire show met de fonteinen plaats
MWC 2008: Overzicht nieuwe telefoons voor 2008
Wat mooie plaatjes opleverde

Volgend jaar vind de Mobile World Congress plaats van 16 tot en met 19 februari 2009. Uiteraard zal NieuweMobiel.NL daar weer bij zijn!



Praat mee over dit artikel