Alcatel werkt aan 7-inch iPad-look-alike


Het Franse Alactel One Touch werkt aan een eigen 7 inch Android tablet, die in de loop van het jaar in de winkel zal liggen. Een medewerker van Alcatel toonde de tablet op het MWC in Barcelona.

Het prototype van de tablet draait op Android 2.3, maar bij de release van de tablet zal deze op Android 4.0 Ice Cream Sandwich draaien. Een korte blik op de tablet deed ons meteen denken aan de eerste iPad, waarvan het ontwerp is verkleind naar een compacte Android-tablet met een 7 inch scherm. Alcatel One Touch bevestigde dat de tablet is ‘geinspireerd door de iPad’.

Alcatel t20 front

Andere partijen die zich door de iPad lieten ‘inspireren’ moesten zich daarvoor in de rechtszaal verantwoorden, met een slepende rechtszaak tot gevolg. In een klein aantal van deze zaken won Apple, en werd een verbod op een product van een concurrent ingesteld. Alactel One Touch is niet bang dat de T20, zoals de naam van deze tablet luidt, hetzelfde lot beschoren zal zijn.

Alcatel t20 rear
Alcatel t20 profile

Het grote verschil tussen de eerste iPad en de (waarschijnlijk veel goedkopere) Franse tablet is het formaat, zegt Alcatel One Touch. Het bedrijf verwacht daarom een eventuele rechtszaak te kunnen winnen.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel