LG kondigt V50 ThinQ met 5G aan en G8 ThinQ zonder


Precies een dag voordat het Mobile World Congress in Barcelona begint heeft LG de V50 ThinQ aangekondigd; haar eerste telefoon met 5G. En precies vanwege die eigenschap verwachten geen snelle release hier in Nederland. Meer hoop op een spoedige lancering hebben we over de eveneens aangekondigde G8 ThinQ.

Nederland loopt achter als het gaat om de uitrol van 5G. Daar alleen al kunnen we een verhaal over schrijven maar laten we ons vooral beperken tot de nu aangekondigde V50 ThinQ. Nu zag de V40 ThinQ destijds ook een verlate lancering in Nederland dus we houden goede hoop. Hij beschikt over een 6,4 inch OLED-scherm met Quad HD+ resolutie.

LG V50 ThinQ met Dual Screen
De LG V50 ThinQ met Dual Screen-accessoire

Naast 5G-ondersteuning is nieuw dat in video-modus diepte-informatie gebruikt wordt om automatisch scherp te stellen op gezichten. De LG V50 ThinQ maakt gebruik van de Snapdragon 855-processor met een 4000 mAh dikke batterij voor z'n dagelijkse behoeften. LG brengt een speciale accessoire uit voor de V50; Dual Screen. Dit is een hoesje dat openvouwt als boek waarna een tweede 6,2 inch groot OLED-scherm zichtbaar wordt. Er zit helaas geen externe accu in zodat je de batterij van de telefoon extra snel moet opmaken.

LG G8 ThinQ

Bracht LG ook de G8 ThinQ mee naar het MWC. Het toestel is op het eerste gezicht een doorontwikkeling van de G7 ThinQ met een nagenoeg zelfde uiterlijk. Dat is een 6,1 inch FullVision-scherm met Quad HD+ resolutie en bovenin een notch. Toch is er voldoende 'nieuw' aan het toestel te beginnen bij het scherm. Die dient nu als speaker dankzij een techniek genaamd Crystal Sound OLED. Het scherm wordt nu actief gebruikt als deel van de luidspreker en maakt dus geluid.

LG G8 ThinQ kleuren

Ook nieuw is de handherkenning. Dankzij een ToF Z camera en infrarood sensoren kun je de G8 ThinQ nu ontgrendelen zonder hem aan te raken. Je hand voor de selfiecamera houden moet voldoende zijn. De nauwkeurige handherkenning kan ook gebruikt worden om het toestel zonder aanraking te gebruiken. Deze manier van bedienen met handbewegingen doet denken aan 3D Touch waar Microsoft en Nokia lange tijd aan gewerkt hebben maar nooit uitbrachten. Misschien zegt dat al voldoende.

Betere portretfoto's

Gelukkig brengt de G8 ThinQ ons nog meer, bijvoorbeeld op camera-gebied. Dankzij de nieuwe dieptecamera kan het toestel betere portretfoto's schieten en is de autofocus sneller. Ook hier weer een Snapdragon 855 met ditmaal een 3500 mAh batterij; 500 mAh groter dan in de G7 ThinQ.

Ontvang een e-mail wanneer de V50 ThinQ verkrijgbaar is


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel