Alcatel introduceert 1X, 3, 3X, 3V en 5 voorafgaand aan MWC

Betaalbare modellen met lange scherm en eerste Android Go-telefoon


Alcatel heeft haar 2018 line-up voorafgaand aan het Mobile World Congress gepresenteerd. De eenvoudigste van het quintet is misschien nog wel het meest noemenswaardig; de Alcatel 1X is namelijk het eerste Android Go-toestel dat ooit is aangekondigd.

Van de 5 toestellen die Alcatel naar Barcelona meebracht zitten er 3 in de nieuwe Alcatel 3 Series 2018; de Alcatel 3, 3X en 3V. Grootste verschil is het formaat; oplopend van 5,5 inch, 5,7 inch en een monsterlijke 6 inch. Alledrie de toestellen hebben een zogenaamd 18:9 scherm maar verschillen wel qua resolutie; hebben de Alcatel 3 en Alcatel 3X een HD+ scherm, de Alcatel 3V krijgt een heuse 2K resolutie.

Alcatel 3V
De Alcatel 3V

Dat is niet het enige verschil. De Alcatel 3X en 3V krijgen bovendien een dubbele camera achterop met een portretmodus. De toestellen zijn verder in staat om het gezicht van z'n eigenaar te herkennen en de telefoon daarna te ontgrendelen. Dat doet denken aan Face ID van Apple al noemt Alcatel haar vinding Face Key. Niet meegebracht naar Barcelona maar Alcatel maakt er wel melding van op haar eigen website; de Alcatel 3C. Ook die beschikt over een 6 inch scherm maar draait ditmaal een HD+ resolutie. Gezichtsontgrendeling ontbreekt en de camera's zijn maximaal 8 en 5 megapixel groot.

Alcatel 5
De Alcatel 5

Alcatel 5

Nieuwste vlaggenschip is de Alcatel 5 die momenteel nog eenzaam deel uit maakt van de Alcatel 5 Series 2018. Verwacht hier een 5,7 inch HD+ scherm met 18:9-verhouding, een MediaTek-processor met octa-core processor, dubbele selfie-camera (13 + 5 megapixel) en een 12 megapixel hoofdschieter. Opvallend zijn het randloze scherm en de dubbele selfiecam. Hierdoor oogt de Alcatel 5 lekker modern en zijn er extra brede selfies te maken tot wel 120º breed. Genoeg voor een hele groep mensen. Net als sommige modellen uit de 3 Series 2018 beschikt de Alcatel 5 ook over gezichtsontgrendeling.

Alcatel 1X
De eenvoudige Alcatel 1X met Android Go

Alcatel 1X

Het eenvoudigste model dat Alcatel vandaag aankondigde is de Alcatel 1X. En toch is het één van de interessantste modellen. Dat komt omdat het de eerste is onder Android Go. Dat is een speciale versie van Android Oreo bedoeld voor eenvoudige toestellen. Google heeft speciale versies van haar meest gebruikte apps gemaakt die daardoor weinig geheugen nodig hebben. De Alcatel 1X kent een 5 inch scherm en is verkrijgbaar in Single en Dual SIM-uitvoeringen. Verwacht hem in de kleuren roségoud, zwart en goud.


Vermelde toestellen