Sony onderzoekt migratie Vita OS naar smartphones


Sony lijkt een eventueel plan B klaar te hebben mochten telefoons met Android niet winstgevend (genoeg) zijn. Het in eigen huis ontwikkelde Vita OS dat voor de nieuwe PSP (PS Vita) ontwikkeld is zou eventueel ook naar smartphones gemigreerd kunnen worden.

Erg waarschijnlijk lijkt het niet want de verkoop van Android-telefoons zit flink in de lift. Toch bleef het bedrijf niet uit de rode cijfers en met het uitkopen van Ericsson zien we steeds meer integratie met Sony-producten en diensten.

PS Vita Facebook
Een Facebook-client is al klaar!

Het was de nieuwe CEO van Sony Hirai die voeding gaf aan dit bericht. Vita OS zou ontwikkeld zijn met uitbreiding in het achterhoofd, aldus Hirai. Bovendien is het tot veel meer in staat dan het spelen van spelletjes alleen. Een variant voor smartphones of zelfs tablets is daarom niet geheel ondenkbaar. Al moeten we daar op korte termijn geen rekening mee houden. Het zou tevens een geheel nieuwe impuls kunnen geven aan de al-oude PSP-Phone-geruchten. Tot die tijd komt de Xperia Play het dichtst in de buurt.

Bron: AV watch, via: Theverge.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel