Voortaan ook je Sony (Ericsson)-telefoon updaten vanaf Mac


Mac-gebruikers blijven doorgaans verstoken van software behorend bij je telefoon. Meestal is het Windows-only. Vaak is dat niet erg, maar wel als je juist alleen via die software je telefoon kunt updaten. Sony (Ericsson) herkent dat en lost het op.

Het programma op zich is niet nieuw, met Sony Ericsson Bridge for Mac kon je al je Xperia-telefoon synchroniseren met je thuisbibliotheek met muziek en video's. Het updaten van je telefoon bleek echter niet mogelijk zonder een Windows computer. Ondanks dat de Xperia-reeks van Sony (Ericsson) met Android is uitgerust dat zich doorgaans via FOTA laat updaten (Firmware Over The Air).

Bridge for Mac
Bridge for Mac

Daar komt echter verandering in want Sony Ericsson kondigt versie 2 aan van 'Bridge for Mac'. De huidige versie blijft nog even steken op 1.2 maar deze geeft wel automatisch aan zodra de versie 2 beschikbaar is.

Trend

Het is wel een trend om naast Windows-software ook aan de Mac-gebruikers te denken. Zo brengt tegenwoordig zelfs Microsoft speciale software om je Windows Phone mee te synchroniseren en updaten.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel