Google geeft Chrome-browser vrij voor Android


Google scoort momenteel aardig met haar mobiele besturingssysteem Android. Daarnaast wint het ten koste van anderen marktaandeel in de browsermarkt met Chrome. Toch stond Chrome tot voor kort niet op je Android-telefoon.

Google heeft een beta vrijgegeven van Chrome for Android. Helaas zijn alleen Ice Cream Sandwich-eigenaren in staat deze te installeren. En aangezien nog niet veel Android-telefoons daarmee zijn uitgerust blijven voorlopig veel gebruikers verstoken van Androids nieuwste webbrowser. Wij testen Chrome Beta op een Nexus S.

Chrome For Android beta

Zijn anderen laaiend over de snelheid, op de Nexus S valt een en ander toch wat tegen. Wellicht komt het omdat het een beta is, misschien is onze hardware niet voldoende. Toch is er genoeg om enthousiast over te worden. Natuurlijk is er de omnibar, net als op de native Android-browser maar het meest opvallend is nog wel de tabweergave. Geopende tabs worden als kaarten weergegeven ala webOS die je kunt wegschuiven om te sluiten. Het werkt snel en het werkt lekker. Daarnaast kunt je niet alleen bookmarks syncroniseren met de desktop-versie van Chrome, ook de daar geopende tabbladen kun je 'meenemen' naar je Android-telefoon. Er zit wat vertraging in maar het idee is goed.

Chrome For Android beta

Wat echter schittert door afwezigheid is Flash. Nu heeft Adobe al aangekondigd te zullen stoppen met de ontwikkeling van Flash voor Android dus als een verrassing moet het niet komen. Een probleem zal het ook niet snel zijn. Wie echt perse iets met Flash-content wil zien kan altijd nog overschakelen op de native Android-browser. Chrome for Android beta is niet beschikbaar in de Nederlandse Market, maar via een losse APK wel te installeren.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel