Opvolger Motorola Z10 dient zich aan


Vlak voor het Mobile World Congress stapelt het nieuws zich in hoog tempo op. Ditmaal heeft de Motorola Z12 zich op de gevoelige plaat laten vastleggen en gaat vermoedelijk ook de concurrentie aan met de N95, net als Samsungs G810.

Via het forum van Mobile-Review dook onderstaande afbeelding op. De bewuste afbeelding zou inmiddels alweer verwijderd zijn, maar toont wat lijkt op de opvolger van de Z10; de ZiNe Z12.

Laten we ondanks dat de foto vaag is en daarmee de nodige twijfel ontstaat over de authenticiteit van de afbeelding proberen wat op te maken uit deze afbeelding. De vormgeving komt overeen met de Z8 en de Z10, behalve dan dat de Z12 niet over fysieke bedieningstoetsen beschikt. Hiermee wordt de suggestie gewekt dat het hier wellicht om een aanraakgevoelige bediening gaat, vergelijkbaar met de onlangs aangekondigde LG KF600.

Opvolger Motorola Z10 dient zich aan
De Motorola RIZR Z8, RIZR Z10 en ZiNe Z12

Onduidelijkheid over beeldscherm
Daarnaast heerst er onder de collega website's enige discussie over het toegepaste beeldscherm van de Z12. Volgens één van hen zou het beeldscherm een VGA resolutie hebben, waarmee een nieuw hoofdstuk zou worden toegevoegd in dit deel van de markt. Dit is echter nog maar de vraag, want alhoewel het beeldscherm duidelijk langer is lijkt het beeldscherm op de getoonde afbeelding niet breder in resolutie te zijn. Sterker nog, deze lijkt gelijk aan de Z8! Tevens weten we uit onze eigen ervaringen met de Z8 dat wanneer Motorola besluit de resolutie te verhogen zonder de doorsnede aanzienlijk te verhogen, dat dit erg onprettig voor de ogen is. Maar let wel, de Z12 zit nog in de geruchtenhoek dus er kan nog van alles gebeuren.

Teaser video
Onlangs gaf Motorola deze YouTube teaser video vrij waarin de focus wordt gelegd op draagbaarheid van multimedia toepassingen.

Motorola trekt hiermee een flink rookgordijn op want betekent dit dat met de Z12 televisie bekeken kan worden? We zullen helaas moeten wachten tot volgende week wanneer Motorola de ZiNe Z12 officieel bekend zal maken. Blijf ons in de gaten houden!

Bron: Mobile-Review forum, Unwired News


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel