Midrange Nokia 6.3 /6.4 laat zich voor het eerst zien


De opvolger van de Nokia 6.2 heeft zich voor het eerste laten zien. Onduidelijk is het nog of hij de naam Nokia 6.3 of Nokia 6.4 krijgt maar duidelijk is wel hoe hij er straks uit ziet.

De renders van de Nokia 6.3 (of is het de 6.4?) komen zoals wel vaker de laatste tijd uit de koker van @onleaks. Waarom we de naam nog niet weten is omdat Nokia, of beter gezegd HMD Global, achterloopt met uitbrengen van nieuwe modellen. Het heeft daarom enkele modellen overgeslagen waardoor het typenummer een extra stap omhoog springt. Dat gebeurde eerder met bijvoorbeeld de Nokia 3.3. Ook die werd overgeslagen.

Nokia 6.3 or 6.4 in cyan
De Nokia 6.3 (of 6.4)

De Nokia 6.3/6.4 krijgt een beeldscherm met een V-vormige inkeping. Dat feit alleen vinden we eigenaardig omdat een notch tegenwoordig toch bekend staat als ouderwets. Tegenwoordig is een schermgat de norm. Zelfs de goedkope Nokia 3.4 is ermee uitgerust. Het schermformaat van de 6.3/6.4 komt uit op 6,45 inch wat iets groter is dan de 6,3 inch van de huidige Nokia 6.2. Achterop lijkt er een extra camera bij te komen. Details daarover ontbreken nog. De vingerafdrukscanner lijkt verder te zijn verhuist naar de voorzijde. Mogelijk is die in het scherm verwerkt.

Nokia 6.3/6.4 lancering

Wanneer HMD Global, de maker van Nokia-telefoons, deze 6.3/6.4 exact aankondigt en voor welk bedrag is nog onbekend. De bron verwacht ergens voor april.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel