Nokia gaat telefoons voorzien van gratis navigatiesoftware

· 9 reacties


Nokia heeft zojuist de navigatiemarkt een enorme slag toegebracht door bekend te maken dat het haar smartphone's standaard gaat voorzien van gratis navigatiesoftware. Hier is niet alleen auto-navigatie mee mogelijk, er is ook een voetgangersmodus.

De software komt in de vorm van het nieuwe Ovi Maps en is gratis te downloaden via www.nokia.com/maps. De software biedt turn-by-turn navigatie aan voor maar liefst 74 landen en in 46 verschillende talen, waaronder Nederlands. Er is zelfs voor 10 landen verkeersinformatie voor handen.

Ovi Maps
Auto en voetgangersmodus + weerinformatie

Nokia volgt hiermee de stap van Google die de Motorola Droid in de Verenigde Staten voorzien heeft van gratis turn-by-turn navigatie. Nokia pakt het nog groter aan door navigatie weg te geven voor veel meer landen. Het moge duidelijk zijn dat navigatie-concurrenten niet blij zijn met de stap van het Finse Nokia, dat hiermee de marges nog verder onder druk zal zetten. Het aandeel TomTom ging vandaag met maar liefst 10% onderuit op de Amsterdamse aandelenbeurs.

Lonely Planet en de Michelin gids

Ovi Maps is geschikt voor ongeveer 10 Nokia smartphones, waaronder de Nokia N97 mini en de E72. Nokia heeft Ovi Maps trouwens voorzien van de gidsen van The Lonely Planet en de Michelin gids.

Nokia voegt binnenkort meer toestellen aan de lijst van compatible telefoons die in aanmerking komen voor gratis navigatie.



Praat mee over dit artikel