Acer brengt grote en voordelige Liquid Z5 uit


Acer heeft voorafgaand aan de CES de relatief eenvoudige maar toch 5 inch grote Liquid Z5 aangekondigd. De Z5 moet hierdoor een laag prijskaartje meekrijgen maar toch erg modern en hedendaags ogen.

En met hedendaags bedoelen we een groot 5 inch beeldscherm. Hierop draait een resolutie van 854 bij 480 pixels (FWVGA). Onder de motorkap zit een 1,3 GHz processor van MediaTek. Die beschikt gelukkig over twee cores. De camera van de Z5 komt uit op 5 megapixel wat vandaag de dag natuurlijk niet erg veel is. Ook de capaciteit van de batterij is met 2.000 mAh niet bijster veel.

Acer Liquid Z5
De Acer Liquid Z5

Toch is de Liquid Z5 een interessante telefoon al was het maar omdat hij over het DTS geluidssysteem beschikt. Ook Acer zelf doet een duit in het zakje, zo krijgt hij Acer Float en Acer Rapid mee. Met die eerste kun je enkele apps in een zwevend venster draaien. Met Acer Rapid kun je in combinatie met de speciale Rapid-knop op de achterzijde snel bepaalde apps openen zoals de camera-app en Google Play Music. Je kunt de knop helemaal zelf configureren.

De Acer Liquid Z5 wordt verwacht in de kleuren 'Essential White' en 'Gentle Grey' vanaf een adviesprijs van 169 euro. Halverwege januari moet het toestel in de winkels liggen.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel